A configuración de privacidade de Facebook cambiará inmediatamente

Facebook Privacy Settings Change Immediately

Queiras ou non, Facebook recompila unha cantidade importante de datos sobre todos e cada un dos seus usuarios. Afortunadamente, pode limitar os datos que recollen cambiando só algunhas opcións de privacidade. Neste artigo, explicareino que configuración de privacidade de Facebook debería cambiar !



A maioría das opcións de privacidade que comentaremos atópanse na sección Configuración e privacidade da aplicación de Facebook. Abre Facebook e toca o botón de menú na esquina inferior dereita da pantalla. Desprácese ata Configuración e privacidade e logo toque Configuración .



Se queres axuda adicional para configurar estas opcións, consulta o noso vídeo de YouTube. Pasarémosche por cada paso.



Activa a autenticación de dous factores

A autenticación de dous factores axuda a manter a túa conta máis segura engadindo unha capa adicional de protección. Ao iniciar sesión en Facebook, a autenticación de dous factores requirirá algo máis que un contrasinal. Para activar esta función, vai a Axustes -> Privacidade e axustes e toca Seguridade e inicio de sesión . A continuación, toca Use autenticación de dous factores .

o meu teléfono segue chamándose

Podes escoller unha mensaxe de texto ou unha aplicación de autenticación como método de seguridade. Recomendamos escoller a mensaxe de texto porque é unha opción máis fácil e igual de segura.



Desactivar o recoñecemento facial

¿Queres que Facebook recoñeza automaticamente a túa cara en fotos e vídeos que publican os teus amigos? A resposta é probablemente non. Deixar que Facebook recoñeza a túa cara en cada publicación pode supor un grave risco de seguridade e privacidade.

Para desactivar o recoñecemento facial, desprácese ata o Privacidade dentro Configuración e privacidade . A continuación, toca Recoñecemento facial . Toca Continuar e logo toque Non para desactivar o recoñecemento facial.

a pantalla do iPhone segue a escurecer

Limita ou desactiva os servizos de localización

Servizos de localización permítelle escoller cando Facebook ten acceso á súa situación. Abre Configuración e toca Privacidade -> Servizos de localización . Busca Facebook na lista de aplicacións e toca nel.

Recomendamos axustalo a Mentres usas a aplicación ou Nunca . Permitir que Facebook teña acceso á túa situación pode ser útil nalgúns casos, como cando queres marcar xeográficamente unha imaxe.

Mentres estea aquí, apague o interruptor situado ao lado Localización precisa . Esta configuración esgota a duración da batería e é realmente innecesaria.

Desactivar o historial de localizacións

Co Historial de localizacións activado, Facebook mantén unha lista de todos os lugares onde estivo. Se non queres que Facebook garde unha lista dos lugares nos que estivo, desactiva esta opción.

Para desactivar o historial de localización, toque Localización dentro Configuración e privacidade -> Configuración . Toca o botón situado xunto ao Historial de localizacións para desactivar esta función.

pantalla negra da cámara do iphone 7

Limita o seguimento de anuncios

Os anuncios están moi orientados nestes días, especialmente cando estás en Facebook. Pode reducir os anuncios dirixidos e facerse menos valioso para os anunciantes (polo que verá menos anuncios) limitando o seguimento de anuncios.

Diríxete a Configuración e privacidade e logo toca Configuración -> Preferencias de anuncios -> Configuración de anuncios .

mensaxes de iphone 7 sen funcionar

Fai clic en Anuncios baseados en datos de socios . Toca Continuar na esquina inferior dereita da pantalla. Desactiva o interruptor ao lado Permitidas . Finalmente, toca Gardar na esquina inferior dereita da pantalla.

A continuación, toca Anuncios baseados na túa actividade en Produtos da empresa de Facebook que ves noutros lugares e configúrao en Non .

Configuración de privacidade de Facebook: explicada.

Fixeches algúns axustes e agora a túa privacidade estará moito máis protexida en Facebook. Asegúrate de compartir este artigo nas redes sociais (incluso Facebook!) Para informar aos teus amigos e familiares sobre a configuración de privacidade que deben cambiar. Perdemos algunha configuración? Avísanos na sección de comentarios a continuación.