A configuración de privacidade do iPhone, explicada.

Iphone Privacy Settings

Estabas a desprazarte polo teu iPhone e viches un anuncio dun produto que acababas de levar. 'Como saben que me interesa iso?' pregúntaste. Os anunciantes están mellorando a atención aos consumidores, pero hai cousas que podes facer para aumentar a túa privacidade. Neste artigo, direiche todo o que precisa saber sobre a configuración de privacidade do iPhone .



Servizos de Localización

Os servizos de localización poden ser beneficiosos cando se usa Waze ou se xeoetiqueta cunha foto de Instagram. Non obstante, a maioría das outras aplicacións non precisan acceso á túa situación. Desactivar os servizos de localización para aplicacións específicas é unha boa forma de aforrar batería e aumentar a privacidade.



Primeiro, abre Configuración e toca Privacidade. A continuación, toca Servizos de localización. Asegúrate de que o interruptor da parte superior da pantalla está activado. Non recomendamos desactivar por completo os servizos de localización porque permite facer cousas como usar aplicacións de mapa.

por que o meu iPhone está preso no logotipo da mazá



A continuación, desprázate pola lista de aplicacións e pregúntate se queres que esa aplicación acceda á túa situación. Se a resposta é non, toque na aplicación e pulse Nunca .

Se queres que unha aplicación use a túa situación, toca nela e selecciona Sempre ou Mentres usas a aplicación . Normalmente recomendamos seleccionalo Mentres usas a aplicación de xeito que a aplicación non estea esgotando a batería seguindo constantemente a túa situación.



Desactiva os servizos do sistema innecesarios

Agochados na aplicación Configuración hai unha chea de servizos do sistema innecesarios. A maioría deles non che benefician moito. De feito, moitos destes servizos do sistema están deseñados para axudar a Apple a construír as súas bases de datos. Non perderás nada cando desactives a maioría, pero aforrarás algo de batería.

Abre Configuración e toca Privacidade -> Servizos de localización . Desprácese cara abaixo e toque Servizos do sistema. A continuación, desactive os interruptores xunto aos seguintes servizos do sistema:

  • Identificación de Apple Pay / comerciante
  • Busca de rede celular
  • Calibración do compás
  • Homekit
  • Alertas baseadas na situación
  • Anuncios de Apple baseados na situación
  • Suxestións baseadas na localización
  • Personalización do sistema
  • Redes Wi-Fi
  • iPhone Analytics
  • Popular preto de min
  • Enrutamento e tráfico
  • Mellorar Maps

Consulte o noso outro vídeo para obter máis información sobre o que fai cada un destes servizos do sistema.

Localizacións significativas

Aínda que non hai problemas de privacidade con esta función, as localizacións significativas esgotan a batería.

  1. Toca Configuración .
  2. Desprácese e escolla Privacidade .
  3. Selecciona Servizos de Localización .
  4. Desprázate e toca Servizos do sistema .
  5. Toca Localizacións significativas .
  6. Desactiva o interruptor xunto a Localizacións significativas.

Acceso á cámara e á foto

Cando abre unha nova aplicación, moitas veces pide acceso á cámara e ás fotos. Pero isto dificulta o seguimento de que aplicación ten acceso a que. Siga estes pasos para comprobar que aplicacións teñen acceso ás súas fotos, cámara e incluso aos seus contactos.

Comecemos coa aplicación Fotos:

  1. Aberto Configuración .
  2. Desprácese cara abaixo e toque Privacidade .
  3. Toca Fotos .
  4. Pasa pola lista e comproba dúas veces que aplicacións teñen acceso a Fotos.
  5. Se non queres que unha aplicación teña acceso a Fotos, toca nela e selecciona Nunca .

Despois de establecer os permisos para a aplicación Fotos, recomendamos facer o mesmo para a Cámara, os Contactos, etc.

As principais aplicacións como Instagram, Twitter e Slack son respetables e non che causarán problemas. Non obstante, debes ter coidado ao dar acceso ás aplicacións máis pequenas e menos respetables á túa cámara, fotos e contactos.

Análise e melloras

A configuración de análises e melloras é unha batería que esgota a batería e posibles problemas de privacidade. Os desenvolvedores de aplicacións de Apple e de terceiros poden reunir información sobre como usa o seu iPhone para o seu propio beneficio.

Para desactivar estas funcións de análise e melloras:

  1. Aberto Configuración .
  2. Desprácese cara abaixo e toque Privacidade .
  3. Desprácese e seleccione Análise e melloras .
  4. Desactiva todos os interruptores.

Limita o seguimento de anuncios

Acendendo Limita o seguimento de anuncios opta por non recibir anuncios orientados en función dos seus intereses persoais. Recomendamos activar esta configuración de privacidade do iPhone, xa que axudará a evitar que os anunciantes recollan información sobre vostede.

  1. Aberto Configuración .
  2. Toca Privacidade .
  3. Desprácese cara abaixo e toque Publicidade .
  4. Toca o interruptor situado ao lado Limita o seguimento de anuncios para acendelo.
  5. Mentres esteas aquí, toca Restablecer o identificador de publicidade para borrar calquera información sobre vostede xa foi seguida.

Mira o noso vídeo para saber máis.

Mira o noso vídeo de YouTube se queres saber máis sobre estas opcións de privacidade do iPhone. Mentres esteas alí, comproba algúns dos nosos outros vídeos e asegúrate de subscribirte.

a pantalla do iPad non virará de lado

Manterse en privado.

Agora es un experto na configuración de privacidade do iPhone. Os anunciantes terán moito máis dificultade para recompilar datos sobre vostede agora. Non dubide en deixar outras preguntas nos comentarios.