Configuración de privacidade de Facebook Debería cambiar inmediatamente

Configuraci N De Privacidad De Facebook Que Deber

Gústenos ou non, Facebook recolle unha gran cantidade de datos sobre todos e cada un dos seus usuarios. Afortunadamente, pode limitar os datos que recollen cambiando só algunhas opcións de privacidade. Neste artigo explicareiche que configuración de privacidade de Facebook debería cambiar .



A maioría das opcións de privacidade que comentaremos están na sección Configuración e privacidade da aplicación de Facebook. Abre Facebook e toca o botón de menú na esquina inferior dereita da pantalla. Desprácese ata Configuración e privacidade , despois toca Configuración .



Se necesitas axuda adicional para modificar estas opcións, consulta o noso vídeo de YouTube. Guiarémoste en cada paso.



Activar a autenticación de dous factores

A autenticación de dous factores axuda a manter a túa conta máis segura engadindo unha capa de protección adicional. Ao iniciar sesión en Facebook, a autenticación de dous factores requirirá algo máis que un contrasinal. Para activar esta función, vai a Axustes> Privacidade e axustes e toca Seguridade e inicio de sesión . A continuación, toca Use autenticación de dous factores .

Podes escoller unha mensaxe de texto ou unha aplicación de autenticación como método de seguridade. Recomendamos escoller a mensaxe de texto porque é unha opción máis sinxela e segura.



Desactivar o recoñecemento facial

Queres que Facebook recoñeza automaticamente a túa cara nas fotos e vídeos publicados polos teus amigos? A resposta é probablemente non. Permitir que Facebook recoñeza a túa cara en cada publicación pode representar un grave risco de seguridade e privacidade.

Para desactivar o recoñecemento facial, desprácese ata Privacidade en Configuración e privacidade . A continuación, toca Recoñecemento facial . Toca Continuar , despois toca Prohibido para desactivar o recoñecemento facial.

Limitar ou desactivar os servizos de localización

Os servizos de localización permítenlle escoller cando Facebook ten acceso á súa situación. Abra Configuración e prema Privacidade> Localización . Busca Facebook na lista de aplicacións e toca nel.

Recomendamos axustalo a Ao usar a aplicación ou Nunca . Permitir que Facebook acceda á túa situación pode ser útil nalgúns casos, como cando queres marcar xeográficamente unha imaxe.

Mentres estea aquí, apague o interruptor situado ao lado Localización precisa . Esta configuración esgota a duración da batería e é realmente innecesaria.

Desactivar o historial de localizacións

Co Historial de localizacións activado, Facebook garda unha lista de todos os lugares nos que estivo. Se non queres que Facebook garde unha lista dos lugares nos que estivo, desactiva esta configuración.

Para desactivar o historial de localización, toque Localización en Axustes e privacidade> Axustes . Toca o botón situado xunto ao Historial de localizacións para desactivar esta función.

Limita o seguimento de anuncios

Os anuncios son moi específicos nestes días, especialmente cando estás en Facebook. Pode reducir os seus anuncios segmentados e facerse menos valioso para os anunciantes (polo que verá menos anuncios) limitando o seguimento de anuncios.

Ir a Configuración e privacidade> Preferencias de anuncios> Configuración de anuncios .

Prema en datos de socios segundo a túa actividade . Toca Continuar na esquina inferior dereita da pantalla. Desactiva o interruptor situado ao lado Permitido . Para rematar, toca Mantéñase na esquina inferior dereita da pantalla.

A continuación, toca Anuncios mostrados fóra de Facebook e prema a Prohibido .

Configuración de privacidade de Facebook: explicado.

Fixeches algúns axustes e agora a túa privacidade estará moito máis protexida en Facebook. Asegúrate de compartir este artigo nas redes sociais (incluso en Facebook!) Para que os teus amigos e familiares saiban que configuración de privacidade deben cambiar. Perdemos algunha configuración? Avísanos na sección de comentarios.